• Esthetisch karakter
    • Goedkoop alternatief voor Carrara
    • Kleinere kalibers
    • Maatwerk schanskorven mogelijk
    • Tijdswinst: sneller vullen van schanskorven

    Door het langdurig ronddraaien in een trommelzeef krijgen deze breukstenen een afgeronde vorm, die een specifiek esthetisch karakter oplevert.

    Tegelijkertijd bieden we u met deze afgeronde stenen een innovatief concept. Het vullen van de korven gaat sneller omdat de stenen zich sneller zetten. Deze tijdswinst levert u een interessante kostenbesparing op. Bovendien kunnen er met deze stenen smallere korven gevuld worden, wat ook een besparing bij de aankoop van korven betekent.

     

  • Bij de aanleg van openbare ruimtes of de inrichting van tuinen wordt vaak gebruik gemaakt van schanskorven. Onze afgeronde breukstenen bieden eindelijk wat variatie op de traditionele breukstenen. De afgeronde vorm geeft een exclusief esthetisch karakter aan het ontwerp. Deze stenen zijn bovendien een goedkoop en duurzaam alternatief voor Carrara. Een extra troef is dat deze stenen door hun geologische oorsprong ook beter bestand zijn tegen mosvorming.

    De betere sortering van de stenen ten gevolge van bewerkingen in de zeeftrommels levert nog andere voordelen op. U kan smallere korven gebruiken die lichter in gewicht en goedkoper in productie zijn. Ronde stenen glijden gemakkelijker in de korven, wat een tijdswinst oplevert bij het vullen.

    Getrommelde stenen hebben geen scherpe randen, zodat bij de gevelbekleding van openbare gebouwen (bijv. scholen) het risico op letsels bij eventueel contact wordt uitgesloten.

    Ook voor eenvoudige bodembedekking komt deze steen met kaliber 20-60 mm in aanmerking.

  • Bij de aanleg van dijkverstevigingen van kleinere waterlopen bieden de ronde breukstenen een tijdswinst voor de aannemer bij het vullen van de schanskorven. De bijzondere vormgeving biedt ook bij deze toepassing een extra troef.

    Wij kunnen zowel de stenen als de schanskorven aanbieden.

Afmetingen: 20-60, 63-90, 90-125 en 125-180 mm